FŐOLDAL | RÓLUNK | ÁRLISTA | REFERENCIÁK | SITEMAP | ELÉRHETŐSÉG| | | |


Segítség anyagküldéshez

Ez az oldal azt a célt szolgálja, hogy az ön segítségével valóban olyan minoségű kiadvány készüljön el, amilyet elképzelt, és amihez mi is büszkén adhatjuk a nevünket.
Ehhez nélkülözhetetlen az ön segítsége, illetve gondossága.

Az alábbiakban a megrendelőinktől kapott nyersanyagokkal (képekkel, szövegekkel, illetve filmekkel stb.) szemben támasztott elvárásokról szeretnénk néhány megjegyzést tenni, tapasztalataink alapján.

1. verzió:
Hozott nyersanyag: képek + kézirat
A képek lehetnek:

  1. papír ill. diaképek: lehetőleg jó minőségű, minél nagyobb képek legyenek. Pl. a fénymásolat alkalmatlan a nyomdai feldolgozásra. Azt is figyelembe kell venni, hogy ha kicsi a hozott eredeti papírkép, és azt nagyítani kell, az a minőség rovására megy.
  2. digitális formában: floppy-t, CD-t , winchestert (AT Bus), ZIP lemezt tudunk fogadni. A képek formátuma lehetőleg tif, psd, jpg illetve eps legyen, 300 dpi-s felbontásban, CMYK színrendszerben! Az általános tapasztalat az, hogy 72 dpi-s képeket kapunk, hiába minden előzetes megbeszélés. Sajnos az alacsony felbontás NAGYON ROSSZ minőséghez vezet nyomtatásban. A 72 dpi csak és kizárólag a képernyőn való nézegetéshez elég. Sajnos a ma kapható digitális kamerák 95%-a még nem alkalmas arra, hogy minőségi képeket készítsünk vele. Ha nem áll rendelkezésre jó minőségű digitális kép, inkább hozzon eredeti papírképet, és mi beszkenneljük.

A kézirat érkezhet:

  1. papíron: amennyiben nem gépelt szövegről van szó, legyen a kézirat jól olvasható és egyértelmű, lehetőleg helyesírási és stilisztikai hibáktól mentes.
  2. digitális formában : doc illetve txt formátumot tudunk fogadni. Kérjük, hogy a lemezen ne legyen semmi egyéb, a megrendelésre nem vonatkozó file!
    Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a floppy nagyon sérülékeny, ezért ha lemezen küldik az anyagot, min. 2 lemezre másolják be az adatállományokat, arra az esetre, ha az egyik lemez nem lenne olvasható. E-mail esetében a zip tömörítés ajánlott.

2. verzió:
Hozott nyersanyag: ofszet film
Levilágítás előtt kérjük konzultáljon velünk. Esetenkén gazdaságosabb lehet a nyomás, ha pl. A/4-es anyagát 2 garnitúrában (A/3) világítatja le. Továbbá lényeges megbeszélni a rácssűrűséget is, mert az függ a nyomtatandó papír felületi minőségétől.
Hozott nyersanyag: pausz
Ebben az esetben tükörnyomtatásban (mirror) kérjük az anyagot kinyomtatni. Amennyiben ez nem megoldható, mi kinyomtatjuk az anyagot, de arra számítani kell, hogy sorok eltolódnak, az oldalak pedig áttördelődnek. Ezért ebben az esetben kérünk egy papíron kinyomtatott változatot is.

3. verzió:
File formátumok fogadása
Ne felejtse el elküldeni a felhasznált fontkészletet!
Nagyobb terjedelmű munkáknál ajánlott forgató készítése az egyértelmű összeállítás és a hibák elkerülése céljából. Fogadható file formátum: doc, qxd, pm6, indd ebben az esetben kérjük, hogy a csatolt file-okat (linkeket) mellékeljék. Corel Draw (cdr) file-ok és Adobe Illustrator (ai) file-ok fogadására is fel vagyunk készülve. Eps file küldésénél kérjük a felhasznált betűtípus mellékelését vagy a szöveg görbévé alakítását. Olyan anyagokat is tudunk fogadni, amelyeket már csak le kell világítani (ps ill. prn), de ebben az esetben a felmerülő hibákat nem tudjuk javítani. PostScript file-ok esetén ajánlott pdf (színes látvány file) küldése a hibák kiszűrése miatt.

Reméljük, tanácsainkat nem vette személyeskedésnek, és megérti, hogy mindezzel csak azt szeretnénk elérni, hogy önnek minőségi nyomdai termék kerüljön a kezébe!

 

NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ | TECHNIKAI SEGÍTSÉG | LETÖLTÉS | NYOMDAI SZÓTÁR | ÍRJON NEKÜNK!